Pages

Monday, 13 June 2011

ALhamdulillah..


asslamualaikum kwn2........
alhamdulillah ap yg ditunggu akhirnya dimakbulkan oleh ALLAH SWT.
walaupun lambat tp x kisah sbb ALLAH SWT menjanjikan yg
terbaik untuk diriku..syukur sgt2,,,
msty nak taw kan ap dy..hehehe
k0rang taw x ap itu MUET?
haaaa,taw kan...

sebenarnya dah 3 kali dh ambik exam nie...
termasuk yg kali nie la
syarat USIM nuk k0s yg aku mbek nie
kena dpt kan band 3 bwu bloh lulus
exam nie bgku ssh la jgk
sbb k0rang kna lalui byk ujian
mula kena speaking,writing,reading and listening

bkn senang nk dapt band yg tinggi
band plg 3 band 6 la..
dah dua kali aku mbek asyik dpt band 2 je...
klu ttp dpt band 2 x leyh k0nv0 taw nnt..
ssh kan?

tp alhamdulillah kali yg ketiga nie aku dpt 



dah mcm2 perasaan dah nie...
ptt la x leyh tid0 
rupa2nya ada petanda disebaliknya...

rasa mcm pon ada...
nk l0mpat2 lagi
rasa terharu dan bersyukur...
dan rasa nk ckp

dah mcm2 rasa dah nie...
YA ALLAH,hambaMU bersyukur sgt diatas pemberianMU ini.


Read more...

Sunday, 12 June 2011

Keistimewaan Wanita..



Assalamualaikum kwn2...kali nie ruby nak ckp pasal keistimewaan menjadi seorang wanita..yela teringat nk tulis pasal nie lepas ada seorang kwn ckp,"ssh kan jd perempuan nie,mcm2 nk kena jaga,kena ttup aurat la,nk wat itu x b0leyh,ini x b0leyh,jd lelaki kan senang..semua blh:..haip!!ap nie ckp mcm nie..mn da..ALLAH jadikan kita nie masing2 ada kelebihan sendiri...lepas baca entry nie msty ucap,YA ALLAH bersyukurnya dpt jd seorang wanita..byk kelebihan dia..nie dipetik dr buku RIWAYAT BIDADARI SYURGA,MUNIF AHMAD(kumpulan hijjaz)..jom kita tgk apa keistimewaan menjadi seorang wanita nie..

Doa se0rang wanita lbh makbul drpd lelaki sbb wanita nie lbh penyayang.sbda RASULuLLAH:"ibu lbh penyayang drpr bapa dan doa org yg penyayang tidak akan sia2..


Wanita solehah lebih baik drpd 1000 org lelaki yang tidak soleh.

Seorang wanita s0lehah lebih baik drps 70 org wali

Sesiapa yg menggembirakan anak perempuannya,darjatnya umpama org yg sentiasa menangis kerana takutkan ALLAH SWT dan org yg takut pd ALLAH SWT akan diharamkan api neraka ke ats tubuhnya..

Sesiapa yg membawa makanan utk keluarganya,maka pahalanya sama seperti bersedekah.Hendaklah mendahulukan anak perempuannya drpd anak lelakinya..sesiapa yg menggembirakan anak perempuannya seolah2 dia memerdekakan anak nabi ismail a.s.

Apabila kedua ibubapamu memanggilmu,jawablah panggilan ibumu dahulu..

Seorang wanita yg taat berkhidmat kpd suaminya akan tertutup pintu2 neraka dan akan dibukakan pintu2 syurga.Masuklah dia dimana2 pintu syurga yg dia nak tanpa dihisab..(mg kita tergolong dlm golongn ini,aminn)

Apabila seorang wanita hamil,maka beristighfarlah para malaikat untuknya.ALLAH SWT akan mencatatkan baginya setiap hari dgn 1000 kebaikan dan akan menghapuskan darinya 1000 kejahatan..

2 rakaat solat seorang wanita yg hamil adalah lebih baik drpd 80 rakaat solat wanita yg tidak hamil..

wanita yg hamil akan mendapat pahala puasa di siang hari dan pahala ibadat di mlm hari..

apabila seorang wanita mulai sakit hendak bersalin maka ALLAH SWT akan mencatat baginya pahala org yg berjihad di jalan ALLAH.

Apabila seorang wanita melahirkan anak ,keluarlah dia drpd dosa2 seperti keadaan ibu melahirkannya...

Sekiranya seorg wanita meninggak dunia dlm tempoh 40 hari selepas melahirkan anak,dia akan dikirea sebagai mati syahid.

Setiap titis susu ibu yang menyusukan anak,dia akan mendapat pahala apabila menyusukan anaknya..

Seorang wanita yg menghiburkan hati anaknya,maka ALLAH SWT akan memberikannya 12 tahun pahala ibadat..

Tidak akan putus ganjaran dr ALLAH SWT kpd seorang wanita yg siang dan malamnya menggembirakan suaminya..

Seorang wanita yg melayan suaminya yg pulang ke rumah di dlm keadaan letih dgn baik(x da marah)akan mendapat pahala jihad..

seorang wanita yg menyapu lantai rumahnya sambil berzikir kpd ALLAH swt akan mendapat pahala seperti menyapu lantai di baitullah.

Seorang wanita yg melihat suaminya dgn penuh kasih syg dan seorg lelaki yg melihat isterinya dgn penuh kasih sayang akan dipandang ALLAH SWT dgn penuh rahmat..


ye kwn2 mcm mn perasaan anda?bahagia kan?klu dpt dilihat kat sini kelebihan nie semuanya lepas kita kawen..kebyanyakkan la.hehehe..nie baru sket sy k0ngsi disini..semuanya dlm 50..mcm mn?nk lagi ker?heheh..setakat ini dahulu yek penulisan saya,,akhir kalam..tepuk dada tnyalah iman..


P/s:nk lagi x?heheh
glitter-graphics.com












Read more...

pErigi cAri timBA..


Assalamualaikum kwn2..ap khbar?haaaa..kali nie nk cerita pasal perigi cari timba...terjumpa cerita nie kat fb..j0m kita baca ye kawan,,,,,

 "Sekarang lepas habis degree, nak buat apa pula? Nak kerja atau sambung lagi buat master?," saya bertanya.


Pada malam itu, alhamdulillah, diizinkan oleh Allah s.w.t. sempat bertukar khabar, bertanya berita kepada seorang kenalan yang berstatus kakak, yang saya kenal hampir 15 tahun silam. Beliau juga antara insan yang saya amat kagumi dan hormati. Akhlaknya baik dan dalam bidang akademik, mendapat anugerah dekan itu biasa. Mantap pokoknya.

"Akak rasa nak jadi pensyarah. Kebetulan habis degree, pihak universiti tawar sambung master. InsyaAllah kakak rasa nak sambung master," jawab beliau. Dengan keputusan yang cemerlang, bukan satu hal yang sukar untuk mendapat tawaran ini. Walaupun dengan usia yang muda, seawal 25 tahun.

"Ngomong-ngomong, sekarang sudah masuk umur 25. Sudah ada calon belum kak?" saya cuba mencuit dengan nada bercanda.

"Erm, itu yang akak nak cerita dan minta pendapat Ami ni."

"Owh... beres. Ceritalah... kalau boleh saya bagi pandangan, ya saya bagi. Jika tak boleh, sekurang-kurangnya menjadi pendengar yang baik," jelas saya.

"Ada seorang yang suka pada akak, tapi akak tak berapa berminat kerana akhlaknya tak bagus. Jadi akak tolaklah."

"Bagus, seharusnya macam itulah," komentar saya. Menambah rancak perbualan.

"Itu tak apa lagi. Akak tak kisah pun. Cuma sekarang, bimbang juga, dengan umur sudah masuk 25, tambah pula nak sambung master. Tak ramai lelaki yang berani," jelas beliau.

Sudah menjadi polemik dalam kalangan masyarakat apabila kita bercerita tentang dua kutub insan ini, faktor akademik dan taraf hidup menjadi permasalahan.

Wanita ramai di pusat pengajian awam, lelaki ramai di pusat serenti. Wanita ramai mencari ijazah, lelaki ramai berusaha menjadi jenazah di jalan raya yang "lurus". Itu baru dibuka cerita hal kelayakan duniawi, belum bersembang bab kelayakan akhirat. Susut, paras kritikal.

Lantas kebimbangan yang dikongsi itu, sebenarnya wajar dan tidak dapat tidak, kita harus mengakuinya. Ralit masyarakat kita, umur 25 tahun, adalah umur yang paling "cun" untuk melangkah ke alam sana. Menghampiri ke umur itu, cukup mendebarkan buat si gadis. Saya mengerti.

"Jadi sampai sekarang, tak ada lagi lah lelaki yang masuk merisik khabar?" Tanya saya.

"Erm, belum ada. Cuma macam ni, akak ada berkenan dengan seorang lelaki ini. Baik perangai dan insyaAllah soleh. Cuma itu di peringkat akak, jika dia, akak belum tahulah bagaimana."

"Jadi nak minta pandangan Ami, macam mana nak buat?" tanya beliau.

Mainstream Masyarakat

Selalunya, setiap hubungan itu dimulai oleh si jejaka. Mendekati si gadis, merisik si gadis, sehingga meminang si gadis. Caranya pelbagai. Bagi lelaki yang faham apa itu Islam, apa itu hukum syarak, si jejaka akan menguruskan dengan panduan tersebut. Tapi tidak kurang juga, lelaki mengambil panduan bukan dari Al-Quran dan sunnah.

Apabila lampu hijau diberikan oleh si gadis, biasanya selepas itu akan menyusullah ijab dan kabul. Lelaki meminang wanita, itu biasa dan lumrah bagi masyarakat.

"Apa kata, akak yang mulakan dulu. Maksud saya akak yang merisik lelaki tu?" Cadangan "ganjil" saya.

"Ish Ami... seganlah. Tak buat dek orang," pintas beliau.

Ya... perempuan meminang lelaki itu aneh bagi masyarakat kita. Tetapi jika kita menyemak kembali helaian sejarah gemilang, yang dicontohkan oleh Nabi Muhammad s.a.w. dan para sahabat, hubungan membina keluarga Muslim lagi mukmin itu bukan dengan cara satu hala.

Ada sirah mentafsirkan hubungan itu dimulai oleh jejaka meminang wanita. Dalam pada masa yang sama, ada sirah mencatatkan hubungan itu dimulai oleh wanita itu sendiri.

Lupakah kita dengan kisah cinta Murabbi Cinta kita, Rasulullah s.a.w. dengan wanita syurga, Siti Khadijah. Dalam kisah cinta, cinta terbaik yang harus kita umat akhir zaman contohi sudah semestinya baginda. Ini membuktikan, pinangan itu bukan satu talian kehidupan yang bersifat satu hala, tetapi boleh bertukar menjadi dua hala. Tergantung keadaan dan masa.

Seganlah!

Ya segan, kerana tidak dibuat dek orang kita. Sedangkan syariat begitu luar melebar dalam menata hidup umat Islam. Cukup cantik dan cukup sempurna, berbanding keterikatan adat yang menyempit. Menyusahkan.



Yang wajib, tidak dibuat.

Yang sunat, dilihat wajib.

Yang haram, itu dipertahan!

Sebenarnya, ada sesetengah adat dan syariat yang boleh dicantumkan. Dan jika ada pertembungan, bagi kita yang mengaku beriman dengan Allah dan Rasul, syariat itu diletakkan di hadapan sekali hatta pedang di leher sekalipun.

Kebenaran itu di zaman ini dilihat asing dan janggal di mata masyarakat. Justeru menjadi "cicak yang pekak" amat dituntut biarpun dicop sebagai tidak tahu malu!

Cara Menghubung

"Habis tu macam mana akak nak buat? Takkan akak nak jumpa dia, tanya nombor telefon keluarga dia... aneh la dan malu lagi," jelas beliau.

"Haa.. ada caranya dan malu itu tandanya ada iman," pintas saya.

Sering kita, malu itu malu tidak bertempat. Ramai wanita ke pusat membeli-belah dengan menayang pusat, bertepuk tampar dengan lelaki bukan muhrim, keluar malam tak ingat dunia, berpeleseran di tempat awam tanpa segan dan malu. Buta hujung, buta pangkal.

Mahu meminang lelaki yang baik untuk diri sendiri? Ah... malu. Malu tidak bertempat.

Jika melamar lelaki itu dibenarkan syariat, kenapa tidak?

"Saya cadangkan, akak risik dia melalui orang tengah. Orang tengah ini bukan sebarang orang boleh jadi. Dia harus orang yang amanah dengan rahsia dan baik akhlaknya.Jika kita lihat Siti Khadijah itu sendiri dalam meminang lelaki terbaik di dunia, Rasulullah s.a.w. juga melalui orang tengah. Jadi, mengunakan orang tengah adalah jalan terbaik dan dan lebih mulia bagi seorang wanita," terang saya.

"Biasanya, orang tengah itu siapa?"

"Biasa orang tengah itu, pasangan yang sudah bernikah. Dan pasangan ini baik antara akak dan lelaki itu. Jadi akak boleh sampaikan hasrat melalui isteri, dan akan disampaikan ke lelaki itu melalui si suami."

"Menarik... tapi itulah segan juga tu. Macam tak laku pula."

"Biar memilih, asal jangan salah pilih. Pernikahan, bukan untuk sehari dua. Kita cuba untuk selamanya. Tempat kita mencari ketenangan. Tak laku, low class atau segala macam title yang diberikan, semuanya sekadar kata manusia. Biar di pandangan manusia low class, tetapi Allah lihat kita hamba yang high class."

"Hurmm..."

"Pandangan kita, gadis bertukar pasangan sekerap menukar lampin bayi, itu high class, hot stuff. Dibawa ke hilir jantan ini, dibawa ke hulu jantan ini. Itulah "gadis laku" di zaman kita. Jika begitulah, biar tak laku pun apa. Allah lebih mengetahui," saya memberi semangat.

"Cuma satu lagi akak bimbang, macam mana kalau pinangan ditolak lelaki tu? Malulah."

"Disini peranan orang tengah menjadi penghubung yang paling penting. Jika orang tengah itu amanah dan bijaksana dalam melaksanakan misinya, insyallah jika ditolak sekalipun kita masih santai kerana kerahsiaan amat terjaga. Apa-apa pun, doa, usaha dan tawakal itu kuncinya," jawab saya.

Perigi mencari timba atau timba mencari perigi, masih dalam lingkungan kaedah. Dan jangan kita terlupa tugasan utama kita di dunia. Sudah solehkah kita? Sudah solehahkah kita? Dengan menyelesaikan persoalan tentang diri kita, urusan si dia, dengan izin Allah dipermudahkan.

Lelaki baik, untuk wanita baik. Wanita baik, untuk lelaki baik. Itu sifir Ilahi! Itu firman tertinggi! Mahu kita percaya? Tidak perlu dijawab, tanyalah iman!

"Wanita-wanita yang keji untuk lelaki yang keji. Dan lelaki yang keji untuk wanita-wanita yang keji (pula) dan wanita-wanita yang baik diperuntukkan bagi lelaki yang baik, dan lelaki yang baik diperuntukkan bagi wanita yang baik (pula)." (Surah An-Nur:26)

Biar memilih asal jangan salah pilih.
Read more...

Saturday, 11 June 2011

CN bLUe!!

 AssaLAmualaikum semua...
haaaa,kali nie saja gatal tangan nAkmenAip paSal
CN BLUE!!!!!!!
k0rang kenal x?haaa
nie la kumpuLan k-p0p yg plh aku mnt=)
nie gara2 lePas tGk citer 
WE GOT MARRIED dulu2..hehehe

Lagu2 di0rang sEmua BEst
x da satu p0n yg menghampAkan wat masa nie
heeeeeee

nie anTara Lagu2 di0rang yg 
plg2 aku sUka..=)
  • Love rev0lution
  • im a L0ner    
  • L0ve Light
  • sweet holiday
  • L0ve                     

^_____^






                        

Read more...

Friday, 10 June 2011

Stress...

     asSaLamUaLaikum kwn2..ap khaBar sEmua?
entry kali nie nk ckp sal ALSP..ALSP tue ap ek?
ARABIC LANGUAGE SUPPORT PROGRAM(ALSP)..
          hehe.td baru je lepas wat latihan2 dy..mak aii,byknya..seharian jgk 
ada 18 soalan,setiap soalan tue ada 10 plk pecahan soalan
penat jgk la memikirkan jwpannya

dgn kena taip arabnya...fuh!!!p0ning kepal0 eden cari huruf..
hehehhehe...nie la akibatnya klu
x rajin nk menaip jawi...
(lepas nie jgn malas2 dah ea)

   Latihan nie x berakhir disini sahaja...hahha
sebAb....
ada lagi latihan yg mUncul lg seLepas nie...hahaha
x pe,nk belajar jgn mengeluh yek..
ALLAH x suka hamba dy yg byk mengeLuh
dlm mElakukan kebaikan serta menuntut iLmu nie...


Biasa la dah nm p0n PELAJAR,jd tugas kita
kena BELAJAR la kan?
tp tue la manusia x dpt lari dr semua nie
mengeluh je keja aku nie...
haiyyyyaaaaaa.

Tp yg stressnya
biLa carai jawapan x jumpa,,hehe
Lastnya tErpaksa la hantar
jwpan berL0pak2
hehehe..

dah seLak kaMus baGai dah 
tp x jumpa2 jgk..
pkai G00GLe Translate?
beTTer x yah guna..
byk tRanslate dy sALah..
sab0r y0la hai...

     p/:nie la keAdaan mata sy time ngAdap Lapt0p..hehehehe

Read more...

Tutorial perkataan ikut Cursor..

assalamualaikum...kwn2,,kali nie ruby saja2 nk mula wat tutorial untuk blog..heheh..saja sbb dah boring kan...k kali nie nk wat tutorial mcm mn nk bg perkataan ikut cursor kita..cba tgk kat blog ruby,ada perkataan yg ikut cusor ruby kan?comey x?setengah org kata serabut je dy ikut..tp sebenarnya best+comey je..heheh..ka kwn2 ikt step kat bawah betul2 yek..jgn bg silap plk..=)

1. Dari dashboard > design > add a gadget > HTML/javascript

2. Copy dan paste kod berikut dalam html/javascript yang kwn2 buka.



Note: Tukar">Perkataan anda disini< dengan apa yang anda mahu.

3. Save dan lihat hasilnya.:)


Bagi yang ingin sedikit ubahsuai, boleh rujuk beberapa perkara berikut.

1.Tukar style tulisan>
font-style: normal; (pilihan lain italic, oblique, atau inherit)

2. Tukar warna perkataan
color: #FF0080; (untuk code warna, rujuk entri ini HTML color code

3. Tukar jenis tulisan
font-family: 'impact'; (pelbagai lagi bentuk perkataan yang ada,kwn2 boleh rujuk dibawah yek..=)


Read more...

cara nk dpt income yg masyuk!!!


assalamualaikum semua...apa khabar?sihat?haaaa,post kali nie aku nak cerita pasala duit...hehehe..sapa x suka baca pasal duit,syuhhh3x!!g main jauh2..haha..td time tgh seronok membaca blog2 manusia yg lain,tba2 ternampak iklan pasal nie.dh cuba dah la td..ok je..senang pon senang..heheh

xyah susah2 keluar..online je...nak taw x mcm mn cara dy??

msty nk taw kan cara dy??heeee

Sgt masyuk tau.. $_$
Jom kita ramai-ramai join..
Nak join ni simple je pon,x susah mcm yg lain..
sign in guna account Facebook je..
(sapa yg x da facebook p wat cepat nuh)
Tapi yang ni, lagi senang..
And lagi masyuk..

Berminat? nak join??
klik kat link ni..

Says.my

t lepas korang dah kaya tue...hulur2 la pada yg memerlukan yek..heheh

xyah nk kedekut2..hehe..

selamat mEncuba yek!!

apa2 yg x faham tnya ja k..jgn mAlu jgn segan...


Read more...

Monday, 6 June 2011

05.06.2011~pahang~

        Assalamualaikum...ap khabar semua?shat?he,hrp2 sihat belaka la yek..msty tertnya2 kan ap yg berlaku pd 5.5.2011 tuh..hehe..ari khamis lepas tba2 dpt call dr ayah ckp dtg keratong sendiri la naik bas,x yah tggu abg sepupu...lambt dy nk dtg..kebetulan at0k kat kerat0ng p0n nak jumpa aku..s0 terus la call kwn aku yg nk blk pahang..nk f0ll0w sekali...lepas sampai kat ktm tba2 ada announce ckp yg train yg nak g seremban lg sejam akan tba...aku p0n mengira2,klu sejam+20mnt nk sampai seremban,c0nfirm x sempt nak nek bas kul 6 ptg...kwn aku x pe la,ada tiket,klu aq nie x da tiket..adeyh!kwn aku ckp kdg2 ada tiket kdg2 x da..klu x da aku kena naik kul 9 mlm la..sampai dlm kul 12 mlm..wawawa...x pe2 terus berdoa..heheh..alhamdulillah kit0rang sempat kejar bas..kaki tue mang sakit la..naseb bek call p.cik tue dulu,mnx simpan 1 tiket..hehe..lepas tue time bayar nyaris g nk bg duit 10 dollar singap0re..haha..yela warna sama ngn rm1o..haha..akhirnya sampai la aku kat kerat0ng dlm kul 9.30 mlm...passtue ari sabtu pg plak ak bert0lak blk puchong..umah at0k lg 1..nie la tujuan sebenar aku blk..kenduri kawen m.cik kali ke 2..p0nek2..byk keja kena buat..1 perkara yg ak x leyh lupa msa nk hidang mknann kat org yg buat keja tb2 dengar perbualan m.cik2 nie..

                     m.cik A:eh tue anak ta(mak)kan?yg sulung?

                     m.cik B:aaaa,tue la..adawiyah,yg sulung tue..dah besar dah dy..

                     m.cik A:owh..kawen x lg tue?

                     m.cik B:bel0m lg k0t...x dengar apa2 k0t..bdk tue muda lg...

                     aku(hikhikhikhikhikhik)

      dah hbs wat keja tue,mlm plk m.cik ckp..k0rang jgn tid0..wat hantaran..hahahah..erk??sekali kena wat sirih junjung maaa...hbs aku..aku ckp la x reti,m.cik tue ckp,ai bdk U x kan x taw nk wat sirih junjung?dy ingt kat U bekljar ker bnda2 nie...sakit hati punya pasal,aku wat yg plk2 ringkas..hahahah...x pe la,asalkan ada gak sirih junjung...huhuhu..es0knya tiba la hari yg dinanti2kan...tema kawen purple...tgk m.cik dah mcm anak dara blk dah..x mcm mak yg ada 3 org anak..hehehe...ms kat masjid nk akad nikah,meremang bulu r0ma aku..rasa mcm aku plk yg nak kawen..nk sarung cincin p0n puas paksa walaupun masing2 duda ngn janda....haha..org yg dtg plk mang ramai..meriah jadi..kat bwh nie ada la ckit2 gambar sepanjang majlis tuh..alhamdulillah majlis berjalan dgn lancar..ALLAH permudahkan segala urusan..







                                 (nie la hasil sirih junjung..simple je senang)haha

p/s:ina ngn suhaimi p0n ada jgk...jgn tnya sbb ap diorang dtg..pamjang sgt nk explain..heheheh...


Read more...

Tuesday, 31 May 2011

aigooo...

AssaLamuAlaikum semua...wah2 sudah lama aku x bkk bL0g aku nie..hehe.bknnya ap dGn br0adband lembap,tambah pLk meN gaMe+ tgk citEr memanjang sampi lupa nak update...hehe..biAsala tue..yEah!sekarang dh hmpir 3 mggu gak la sh0rt sem aku bErlangsung dgn jayanya...dimana org lain tgk ser0n0k dpt cuti 4 bLn,aku 2 bln jek!sbbnya sh0t sem nie la...aLahai sh0rt sem..pg ada kelas ptg x dak,ptg ada kelas pg x dak...mcm tue la..dlm keLas beLajar+ main+byk gELak..hehe..cerita disebalik sh0rt sem nie,disinilah bermuLa kehidupan brU aku..acece..hikhik..hmpir sEtahun 'menderita" kini aku kEMbali mendapat ketenangan..bEnar ap yG ALLAH tunjuk adaLah yg tErbaik untuk kita...sahabat2 jGn terAgak2 plk nk ikut kata hati...tP kata hati tue biARLAh sebel0m tue diseRtakan dGn nIat+d0a+bErusaha+beRAnikan diri...inGat!jika ALLAH lambat kabulkan d0a kita tue sbb ALLAH nk uji kita dan DIA akan bg kita sesuatu yg leBIh baik untuk diri kita...jGn sesekali kita lupa pada ALLAH..cinta manusia,manusia b0leyh tgglkan kita,tp kLu kita cintakan ALLAH,kita x kan sekali p0n ditinggaLkan..sebenarnya bila kita k0ngsi mASalah n sEgalanya2 dGn ALLAH,kita akan rASa lebih tenang dan ALLAH pasti akan dENgar masalah kita..yea kadang2 kita ingat manusia msty jgk dengar masalah kita..tp betul2 ker di0rang dengar?anda pasti?hehehe...see!x pasty kan?sbb kadang2 di0rang dengar sbb nk jg hati...tp ada jgk yg x kan...ok2..ok,berbalik pada kisah sh0rt sem..pg2 kLu x dak baS jalan la kaki g kampus..tp bESt!sbb angin sejuk pg2...naik bukit tuRun bUkit...tp time turun tue la maSalah sket..sbb pakai kaSut tinggi..kahkah..taw2 jela kan..bukit dy tinggi plak tue..jGn main2..x caya?ce dtg USIM tgk..haha..and yg plg hEpy bErat badan dah tuwun sket..dulu x kesah sgt sbb main b0la tampar..leyh jg bdn.tp sejak2 berhenti(sibuk memanjang)x da masa nk jg plk..adeyh,seb baik taun depan nak sTart blk da men..s0 senang seket..hikhik..ikutkan x kesah je,sbb dah ada 0rg tersayang,tp sbb pkir untuk masa depan kena start jg bdn la blk..hahaha..t bising je memanjang..mak tue takut benar klu anak dy x dak org nak..mak jgn risau na,ada org nak aih..hehehe..lg sebulan tamatlah aku nya sh0rt sem nie..pastue?cuti 2 bln jek!besh2..mak x bg keja,suh d0k umah jd surirumah..waaaaa...t mkn besar la aku..mak kata x b0leyh jgk!..s0 ingt nk ubahsuai blk la..tue p0n kLu mampu wat s0rang2..ahhaha..oke la rasanya dah panjang mengarang nie..p0ek sudah..bye2..
Read more...

Friday, 29 April 2011

k0rea~~


assalamualaikum...

hehehehe...

haaaaaaa,nie lagi 1 citer k0rea..

besh2..

bg sapa yg mnt la yek..

tajuk dia..

"sungkyunkwan scandal"

tp aku rs x semua org mnt citer mcm nie..

yela,citer dy mcm lama2 sket..

tp k0rang kena tgk bwu taw citer dy mcm mn...

hehehe,,

p/s: her02 dy hencem..hahaha

Read more...

wAh!!!

cantikkan yg warna pink abu tue?

dua2 cantik!!


time tgh berfb tba2 ternampak pic nie...

x ingt lak kat sapa,tp yg pasty mang mel0mpat jugak la tgk jubah nie..

byk lg,tp antara byk2 nie yg plg ak suka..

harga x mahal sgt,tp cantik...

sbelum nie klu tgk jubah cantik2 harga msty kat rm200 ke ats..

sedeyh oooo..nk beli mahal2 x keja g,x p0n x kawen g(p0kai suami aku)..haha

x kira mcm mn p0n nk dptkan jgk salah satu jubah2 yg kat atas tue..hehe

malu nk pkai kat kampus,t ms dinner b0leyh je pakai..

^____^

Read more...

Dream High!!





assalamualaikum..!!!

haaaaaaaaaaa...k0rang dh tgk l0m citer nie?

tajuk dy dream high..

best sgt2 citer nie...

k0rang kena tgk taw...

citer nie sedikit sebanyak ada jgk bg pengajaran kat kita..

ada tentang percintaan,persahabatan,keluarga, dan lain2..
but m0st citer dy sal dance,nyanyi,and ada sket c0mpetition........

ms tgk citer nie k0rang akan rasa sedeyh ckit2(hehe) ketawa riang,dan kadang2 serius sebentar..hahah

tp klu k0rang x da perasaan mcm kat atas nie,x taw la ce check kat klinik
k0t2 ada masalah lain..haha.(mental pr0blem)

oke,sekarang k0rang ptt tgk sendiri ye citer nie..

klu ssh nk dot dtg je kat aku ambek..haha

kat bwh nie ak letak ckit gambar pelak0n2 dy,nk bg jelas sket..

tp pliss jgn jerit klu tgk taecyeon oppa!!






arghh!!jas0n(watak dlm tue) sy suka cr awk menari!





~nie la my an0ther oppa~hehehe..



Read more...

 

cOntenGan pErjalanan Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting